GÖZ’21 ZİRVESİ

‘’Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz asla bir geleceğiniz olmaz.’’

20 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen, gelecekte daha sık karşılaşacağımız konulara değinen ve farklı alanlardan birçok kişiye hitap eden GÖZ’21  Zirvesi, yoğun katılım sağlanarak gerçekleştirildi.

Etkinlik 13:00-17:00 saatleri arasında YouTube üzerinden canlı yayın şeklinde gerçekleştirildi. Zirve, Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü yönetim kurulu üyelerinden Gökçen Bıyık ve Gülten Erdoğdu‘ nun açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Göz Zirvesinden bahseden Gülten Erdoğdu pandemi sonrası imkanlarımızın kısıtlı olması ve dijitalleşen dünyada bu gibi etkinliklere yer verilmesi gerektiğini vurgulayarak daha çok internet ortamında buluşacağımızı ve bu nedenle de zirvemize Gelecekle Özdeşleşen Zirve adının verildiğini açıkladı.

1. OTURUM-PAZARLAMADA TEKNOLOJİ ENTEGRASYONU

GÖZ’21 Zirvemizde 1. oturumda konuklarımız Age Provocateur kurucuları Gülşah Akın ve Duygu Birecikli bizlerleydi. Pazarlamada teknoloji entegrasyonunu konu edinen konuklarımız gelişen dünyada sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla birlikte ihtiyaçların değiştiğine dikkat çekerek günümüz dünyasına ayak uydurmanın önemini anlattılar. Görsel hafızanın tetiklenmesini sağlayan teknolojik gelişmelerin pazarlamada çok büyük bir avantaj sağladığını, amaçlarının gelecekten bahsetmek değil şu anın farkındalığını yaratıp doğru projeyle doğru yazılımcıyı bir araya getirmek olduğunu aktardılar. Zamanın en önemli sermayemiz olduğundan bahseden konuklarımız teknolojiden korkmamamız ve teknolojiyi doğru kullanarak zamandan, enerjiden ve doğal kaynaklardan tasarruf etmemizi bunun sayesinde de dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağımızı söylediler. Yaptıkları sunum sayesinde teknolojiyi işimize doğru şekilde entegre etmenin önemini anlamış olduk. 

2. OTURUM-E TİCARET

GÖZ’21 Zirvemizde 2. oturumda konuğumuz Teknosa’dan Erkin Erol bizlerleydi. E-ticaret hakkındaki bilgilerini bizimle paylaşan konuğumuz pandemi sürecinin e-ticaret açısından kritik bir süreç olduğundan bahsetti. Her gün gelişen dünyada aslında zamanın bir gerekliliği olarak insanların dijitalize olduğunu belirterek tüketici hareketlerinin sonucunda oluşan verilerin e-ticarette doğru kullanımının önemini vurguladı. E-ticaretle uğraşmak isteyen gençlere ise bunun sanılan kadar kolay olmadığını, hangi ürünü satacaklarından ziyade hangi ürünü hangi şartlar altında nasıl satılacaklarının tespitini doğru yapmaları gerektiğini söyledi. Gençlerin bu konu hakkında kendilerini geliştirebilmeleri için çok fazla seçeneklerinin olduğunu ve kendilerini geliştirmeye açık olmaları gerektiğini anlattı. Tüm bu anlattıklarının yanı sıra çok önemli bir şeye dikkat çeken Erkin Erol, kurulan e-ticaret işletmelerinin küçük işletmelere zarar vermemesi gerektiğini, istihdam yaratmasını ve çalışanlara daha iyi bir iş ortamı sağlanmasında öncü olması gerektiğinden bahsetti. Kısaca yapılan işlerin herkese pozitif etki etmesinin önemini vurgulayarak ekonominin toplu olarak büyümesinin bizleri ileriye taşıyacağını anlattı.

3. OTURUM-TASARIM ODAKLI DÜŞÜNCE

GÖZ’21 Zirvemizde 3. oturumda konuğumuz Piksel Akademi kurucusu Emrah Kozan bizlerleydi. Tasarım odaklı düşüncenin problem çözmede en önemli yöntemlerden biri olduğundan bahseden konuğumuz tasarımın aslında bilinenin aksine sadece görünen değil görünenin ötesinde işlevsel, çözüm oluşturan ve aynı zamanda ihtiyaç diyebileceğimiz çok farklı cevapları olan bir olgu olduğunu vurguladı. En ilkel insandan en modern insana kadar hepimizin içinde olan en temel dürtülerden birinin tasarım olduğundan bahseden Emrah Kozan sözlerine insanların kendilerini ifade edebilmesi için kendisini tasarladığını ekledi. ‘’Her insan bir tasarımcıdır, her insan bir tasarımdır’’ diyerek tasarım odaklı düşüncenin tasarımcılar için değil aslında tasarımcı olmayan insanların karşılaştıkları problemlere insan odaklı çözüm geliştirebilmeleri için geliştirilen bir teknik olduğunu söyledi. Tüm bunları yaparken tasarım sürecinin tasarım üzerindeki etsini göz önünde bulundurmamız ve fikir + üretim + sonuç kriterlerine önem vermemiz gerektiğini aktardı. Bilmediğimiz bir probleme çözüm üretebilmek için doğru sorular sormanın ve doğru yaklaşımda bulunmanın fikirleri sonuca ulaştırmada büyük bir etken olduğunu, amacın doğru düşünceye ulaşmak olması gerektiğini söyledi. Yani doğru düşüncenin doğru fikri onun da doğru ürünü oluşturduğunu vurguladı. Son olarak kendi fırsatlarınızı kendiniz yaratabilirsiniz diyerek tasarım odaklı düşüncede edinmemiz gereken önemli noktaları bizlerle paylaşmış oldu.

4. OTURUM-GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON

GÖZ’21 Zirvemizde 4. oturumda konuğumuz Etkin Kampüs kurucusu Güney Sevindik bizlerleydi. Girişimcilik ve inovasyon konulu sunumuyla insanın kendini geliştirmesinin öneminin altını çizen konuğumuz bizlerle çok değerli mottolar paylaştı. Kendini geliştirmek isteyen herkes için ilk adımın kişinin kendini fark etmesi gerektiğini söyledi. Daha sonrasında da en başında oluşturacağı network ağının ileride kendisine çok fayda sağlayacağını belirtti. Sözlerine girişimcilikle alakalı devam eden Sevindik, kişilerin girişimde bulunacağı konuyu ilgisi ve bilgisi dahilinde olduğu bir alandan seçmesi gerektiğini, inanılan fikir için de insanın kendisini fikir düşmanlarından uzak tutmasının gelişimi açısından daha iyi olacağını aktardı. En iyi inovasyonun kişisel inovasyon olduğunu, her daim yeniliğe açık olmamız gerektiğini, her şirketin büyümek istediğini ve büyümek isteyen her şirketin de bünyesinde gelişime açık kişileri isteyeceğini vurguladı. Harekete geçmenin önemini anlatan konuğumuz 1 her zaman 0’dan daha iyidir deyip motivasyonumuzu koruyarak, araştırarak, yaratıcılık içgüdümüzü hiç kaybetmeden iyi bir ekiple çok iyi işler başarabileceğimizi söyleyerek değerli düşüncelerini sonlandırdı.

Gün geçtikçe gelişen dünyada yer bulmanız ve sürekli gelişim içinde olmanız dileğiyle…

HAZIRLAYAN: BEYZA METE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir